Kale Köyü Genç Muhtarı Mansur Aydil, Su Sorununu Çözdü

2024 Mart yerel seçimlerinde Kale Köyü muhtarlığına seçilen Aydil, şimdide seçimlerden önceki en büyük hayali olan köyün su sorununu çözmek için meci usulü çalışmayla 300 kilo ağırlığındaki su deposunu 3 kilometre kızakla taşıyıp su kanalı üstüne yerleştirerek köyünü suya kavuşturdu.

Muhtar Aydil, dedelerinin karadan gemiyi yürüttüklerini ifade ederek, kendilerinin de su deposunu kızaklarla karadan yürüttüklerini söyledi.

Köyün en önemli ihtiyaçlarının başında gelen su sorununu çözdüklerini belirten Aydil, “Dedelerimiz karadan gemiyi biz ise su deposunu yürüttük. Çok şükür 3 gün süren uğraşlar sonucu depomuzu yerine ulaştırdık ve bugün itibari ile Kale-i Bala Cami ve mahalledeki su sorununu çözdük. Aynı zamanda cami hoparlörlerinin tamirini yaptık. Eksik olan yerlere yenisini ekledik. Bu süreçte beni yalnız bırakmayan köy sakinlerine çok teşekkür ediyorum. Sıra şadırvan ve tuvaletlere geldi.” dedi.

Yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdüren Aydil, seçildiği günden beri kardan kapalı yolları açtırdığını, yaylacıların sezona rahat girmeleri için bozuk zemin ve yolların onarılmasını da sağladıklarını sözlerine ekledi.