RTEÜ Rektörü Karaman Üniversitenin 2021 Yılını Değerlendirdi
Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, 2021 yılını değerlendirme amacıyla birim yöneticileriyle gerçekleştirmiş olduğu toplantının ardından yaptığı yazılı açıklamada, Dünyayı ve ülkemizi derinden etkileyen COVİD-19 salgını başta olmak üzere, ülkemizde meydana gelen sel ve heyelan felaketleri ile orman yangınları gibi pek çok olumsuz gelişmenin yaşandığı 2021 yılını RTEÜ olarak, gerek fiziki alt yapı, gerek akademik gelişim ve başarı açısından pek çok güzel gelişmeyle tamamladıklarını ifade etti.
2022 yılına girilmiş olması nedeniyle, 2021 yılını değerlendirmek amacıyla birim yöneticileriyle bir araya gelen Rektör Karaman, 2021 yılının gerek ülkemiz, gerekse dünya açısından başta COVİD-19 salgını ve ekonomik sorunlar olmak üzere pek çok problemin öne çıktığı bir yıl olmasına rağmen üniversite olarak alt ve üst yapı çalışmaları, akademik başarılar, eğitim-öğretim, sosyal ve kültürel faaliyetler, şehirle ilişkiler, yeni bölüm ve programların açılması gibi farklı alanlarda çok önemli işler yaptıklarını ve önemli başarılara imza attıklarını belirtti.
Rektör açıklamasında; “Özellikle aşılama çalışmaları ve vatandaşlarımızın kurallara uyması ile birlikte 2021 yılı Ekim ayında yüz yüze eğitime başlayabildik ve öğrencilerimize kavuştuk. 2021 yılında bütün eğitim kurumlarında olduğu gibi RTEÜ’de de en sevindirici gelişme öğrencilerin kampüse dönmeleri ve okullarına kavuşmaları oldu.” dedi.
Fiziki Alt Yapı ve Akademik Alanda Pek Çok Çalışma Tamamlandı
Öğrencilerimizle ayrı geçirdiğimiz bu süreçte fiziki alt yapı, eğitim öğretim ve araştırma geliştirme alanlarındaki işlere daha fazla yoğunlaştıklarını belirten Rektör Karaman, “Bu sürede fiziki açıdan yapılması gereken öncelikli çalışmaları tamamladık, uzaktan eğitim başta olmak üzere üniversitenin bilgi işlem alt yapısı gözden geçirildi. Öğretim elemanlarımız makale, patent ve proje anlamında pek çok önemli çalışmaya imza attı. RTEÜ, çeşitli derecelendirme kuruluşları tarafından yapılan değerlendirmelerde üst basamaklarda yer aldı. Şehir ve sanayi entegrasyonunu geliştirme anlamında yeni projeler ortaya konuldu.” dedi.
2022 yılında temponun biraz daha artacağını ve derinleşme çalışmalarına yoğunlaşacaklarını dile getiren Rektör, şöyle devam etti:
“Biz Rektörlük görevimizin ilk dönemi olan 2014-2018 arasını daha ziyade kurumsallaşma ve fiziki alt yapının şekillendiği bir süreç olarak değerlendiriyoruz. İçinde bulunduğumuz ikinci dönemde ise, bir taraftan fiziki alt yapıda önceden planlanan çalışmalar devam ederken daha ziyade üniversitenin patent, proje ve yayın sayısının artırıldığı, akademik performans ve başarısının yükseldiği bir süreci yaşamaktayız. Önümüzdeki bir iki yıl içerisinde Üniversitemizin fiziki alt yapısı tamamlanmış olacak ve artık tamamen akademik, kültürel ve sosyal işlerde derinleştiğimiz bir sürece gireceğiz. 2021 yılı içerisinde başta salgın ve terörle mücadelede hayatlarını kaybeden vatandaşlarımız olmak üzere, sel, heyelan ve orman yangını gibi afetlerde hayatlarını kaybeden insanlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve tüm yakınlarına başsağlığı, tedavileri devam edenlere de acil şifalar diliyor, salgın sürecinde en ön safta mücadele eden sağlık çalışanlarımıza bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz. 2022 yılının başta Üniversitemiz öğrenci ve personeli olmak üzere ülkemize ve insanlığa sağlık ve huzur getirmesini diliyoruz.”
- 2021 YILINDA RTEÜ’DE YAŞANAN BAZI GELİŞMELER –
* Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Üniversitelerarası Kurul’un 252. Genel Kurul toplantısında yeniden Üniversitelerarası Kurul Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi.
* Öğretim Elemanlarımız tarafından yapılmış olan 4 çalışma Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan patent alırken, 3 farklı çalışma da faydalı model olarak tescil edildi.
* Öğretim elemanlarımız tarafından hazırlanmış olan 513 yayın, Web of Science’de taranan dergilerde, 554 yayın da Scopus’ta taranan dergilerde yayımlandı. Üniversitemiz, yıl bazında en yüksek uluslararası indeksli yayın sayısına ulaşmış oldu.
* Öğretim elemanlarımızın uluslararası indeksli dergilerde yapmış olduğu çalışmalar 7.044 atıf aldı. Bir önceki yıla göre atıf sayımız 1.189 artmış oldu.
* RTEÜ, Londra merkezli yükseköğretim değerlendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından yapılan Dünyanın En İyi Üniversiteleri listesine tekrar girdi. Türkiye’den listeye 54 üniversite girme başarısı gösterdi.
* RTEÜ, Times Higher Education tarafından kuruluş tarihi itibariyle 50 yılın altında olan Üniversitelerden hareketle yapılan Dünyanın En İyi Genç Üniversiteleri listesine de girdi. Dünyadan 475 üniversitenin yer aldığı listede Türkiye’den 31 üniversite girdi.
* RTEÜ, Sağlık ve Fen Bilimleri alanlarında Times Higher Education (THE) tarafından yayımlanan Times Dünyanın En İyi Üniversiteleri 2022 Alan Sıralaması listesine girdi. Türkiye’den sağlık alanında 39, fen bilimleri alanında ise 34 üniversite listeye girdi.
* RTEÜ, Times Higher Education tarafından hazırlanan, Times Etki Sıralaması 2021 listesinde; dünya üniversiteleri arasında ilk 500’de; Türk üniversiteleri arasında ise, ‘Sudaki Yaşam’ alanında 5, ‘Açlığa Son’ alanında 6, ‘Sürdürülebilir Şehir ve Topluluklar’ alanında 12, “Nitelikli Eğitim” alanında 15, ‘Yoksulluğa Son’ alanında 19 ve ‘Sağlık ve Kaliteli Yaşam’ alanında da 25. sırada yer aldı.
* RTEÜ, ODTÜ - URAP Araştırma Laboratuvarı verilerine göre, akademik performans ve başarı açısından bir önceki yıla göre yükselişini sürdürdü ve devlet ve vakıf dahil tüm üniversiteler arasında 56. sırada, devlet üniversiteleri arasında 48. sırada ve 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler arasında da 13. sırada yer aldı.
* RTEÜ’den 5 öğretim üyesi, Stanford Üniversitesinin koordinatörlüğünde oluşturulan Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları listesine girerek %2’lik dilimde yer alma başarısı gösterdi: Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mete Avcı ve Doç. Dr. Erdem Cüce, İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erol Yılmaz, Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pınar Mert Cüce ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Gül.
* RTEÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdem Cüce, TÜBA Uluslararası Akademi Ödüllerinden Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı (TÜBA-GEBİP) Ödülü aldı.
* RTEÜ’nün farklı akademik birimlerinde görev yapan 44 akademisyen, AD Scientific Index tarafından hazırlanan Türkiye’de En Çok Atıf Alan 10 Bin Bilim İnsanı Listesine girdi.
* RTEÜ’den 28 öğretim elemanı, Türk üniversitelerinde görev yapan en çok atıf alan ve H index’i en yüksek olan ilk 6.000 akademisyen arasında yer aldı. Bu başarı ile Üniversitemiz 2006 yılında kurulmuş olan 15 üniversite arasında en fazla öğretim üyesi ile temsil edilen üniversite olarak birinci sırada yer almıştır.
* RTEÜ öğretim elemanları tarafından hazırlanmış olan 3 proje Avrupa Birliği tarafından kabul edildi ve toplamda 578.264 € hibe desteği aldı.
* Üniversitemiz Erasmus Kurum Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan 1 proje AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı) tarafından kabul edildi ve 76.2000€ hibe desteği aldı.
* RTEÜ öğretim elemanları tarafından hazırlanmış olan 32 proje Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklendi.
* Öğretim elemanlarımız tarafından hazırlanmış olan 50 proje Üniversitemiz Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü (BAP) tarafından desteklendi.
* RTEÜ’den 3 öğrenci, TÜBİTAK tarafından lisans öğrencilerine ar-ge kültürü kazandırmak ve gelişimlerini desteklemek amacıyla başlatılan Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STRAR) kapsamında desteklenmeye hak kazandı.
* RTEÜ, TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2021 yılı birinci dönem çağrı sonuçlarına göre, ülkemizdeki devlet ve vakıf dahil tüm üniversiteler arasında en çok projesi onaylanan 15. üniversite; 2021 yılı ikinci dönem çağrı sonuçlarına göre ise en çok projesi onaylanan 12. üniversite oldu.
* RTEÜ, TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından yayımlanan 2016 - 2020 yılları 5 yıllık proje istatistiklerine göre ülkemizde 2000 yılından sonra kurulmuş olan 125 üniversite arasından 4, tüm üniversiteler arasında da 36 üniversite oldu.
* Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin Eğitim Fakültesinin Fen Bilgisi Öğretmenliği, İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Sınıf Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ve Türkçe Öğretmenliği Programları ile Fen Edebiyat Fakültesinin; Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Fizik, Kimya ve Matematik Programları akreditasyon belgesi aldı.
* RTEÜ Çay İhtisaslaşma Koordinatörlüğü; Tarım ve Orman Bakanlığı ile ilimizdeki ilgili kişi ve kurumların talebi üzerine, çay tarımı yapılan ülkelerdeki yasal düzenlemeler, ülkemizde daha önce yürütülmüş çay kanunu taslak çalışmaları ile Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun illerinde çay ile ilgili olan kurum ve kuruluşlarla yapılan görüşmelerden hareketle çay kanunu taslak çalışması hazırlayarak bakanlığa teslim etti.
* RTEÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi ile Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyelerinin hazırlamış olduğu ““RIMPLANT” isimli marka ve logosu Türk Patent ve Marka Kurumundan Marka Tescil Belgesi aldı.
* Şiddetle Mücadele Vakfı (HEGEM) ile 81 ilde 150 bin "Şiddetle Sivil Mücadele Danışmanı” yetiştirme projesi kapsamında iş birliği protokolü imzalandı.
* Rize Cumhuriyet Başsavcılığı ile Rize Adliyesinde görevli hakim, cumhuriyet savcısı ve adayların dil becerilerinin geliştirilmesi amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.
* Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü ve ÇAYKUR Genel Müdürlüğü ile “Çay Bahçelerinin Rehabilitasyonu Projesine Ait İş Birliği Protokolü” imzalandı.
* RTEÜ’de; 2021 yılı içerisinde 15 öğretim elemanı Profesör, 38 öğretim elemanı Doçent ve 38 öğretim elemanı da Dr. Öğretim Üyesi kadrosuna atandı.
* RTEÜ’nin Öğretim Üyesi sayısı 517’den 561’e, Öğretim Elemanı sayısı ise 1.153’ten 1.263’e yükseldi.
* Sağlık Bakanlığı ile imzalamış olduğumuz protokol gereği, farklı hastanelerde görev yapan Acil Tıp hekimleri Tıp Fakültemiz Klinik Simülasyon Eğitim Merkezi’nde hastane öncesi acil sağlık simülasyon eğitimi aldılar.
* RTEÜ Mikroplastik Araştırma Grubu, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı ile imzalanan protokol gereği, 2021-2022 yılları arasında Karadeniz, Marmara Denizi, Eğe Denizi ve Akdeniz’de kıyı ve nehir geçiş sularında dağılım gösteren mikroplastikler ile deniz çöplerini araştırma yetkisi aldı.
* Rize Valiliği ile “Afet Farkındalık Eğitimi İş Birliği Protokolü” imzalandı ve Rize ilimizin afet risk haritası çıkarıldı.
* Öğretim elemanlarımız tarafından, 30’u uluslararası kitap ve 24’ü ulusal kitap olmak üzere toplamda 54 kitap yayımlandı.
* Öğretim elemanlarımız tarafından, 214’ü uluslararası kitap bölümü ve 99’u ulusal kitap bölümü olmak üzere toplamda 313 kitap bölümü yayımlandı.
* Öğretim elemanlarımız tarafından 389’u uluslararası sempozyumlarda ve 114’ü de ulusal sempozyumlarda olmak üzere toplamda 503 bildiri sunuldu.
* RTEÜ’nün 15. kuruluş yıl dönümü, 18 Mart 2021 Perşembe günü düzenlenen törenle kutlandı.
* Fen Edebiyat Fakültemiz Tarih Bölümü Öğretim Elemanlarının editörlüğünü yaptığı, farklı üniversitelerde görev yapan alanında uzman öğretim elemanlarının katkı verdiği ve Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğümüz tarafından desteklenen “İlk Çağ’dan Günümüze Rize” isimli 6 ciltlik külliyat RTEÜ Yayınları arasında yayımlandı.
* RTEÜ Sağlık Yüksekokulu ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu kapatılarak Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Spor Bilimleri Fakültesi kuruldu.
* RTEÜ Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Sağlık Bilimleri Enstitüleri kapatılarak Lisansüstü Eğitim Enstitüsü kuruldu.
* RTEÜ’de Heyelan Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu.
* 1 Ön Lisans, 2 Lisans ve 3 Yüksek Lisans Programı olmak üzere toplamda 6 yeni program açıldı ve bu programlara ilk defa öğrenci alındı.
* Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Programı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler (İngilizce) Programı ile Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunun Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programlarına ilk defa öğrenci alındı.
* 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre, RTEÜ’nün öğrenci alan 46 lisans programından 30’u ile 38 ön lisans programının tamamı % 100 doldu.
* Türkiye Geneli Başarı Sıralamasında; ilk 1.000’e giren 4 öğrenci, ilk 5.000’e giren 16 öğrenci, ilk 10.000’e giren 27 öğrenci, ilk 20.000’e giren 58 öğrenci ve ilk 50.000’e giren 387 öğrenci Üniversitemizin programlarını tercih ederek yerleşti.
* 2021 Akademik Yılında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarına, YKS, DGS, özel yetenek sınavı, uluslararası öğrenciler ile lisansüstü öğrenciler dahil, 4.359 yeni öğrenci kaydoldu.
* RTEÜ’nün ön lisans, lisans ve lisansüstü programlardan toplam 3.496 öğrenci mezun oldu.
* Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 12 Şubat 2021 Cuma günü Üniversitemizi ziyaret etti ve Eğitim Fakültesi ile Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Ek Binaları ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ahmet Erdoğan Camii’nin hizmete açılması dolayısıyla düzenlenen toplu açılış törenine katıldı.
* Diş Hekimliği Fakültemizin 25.000 metrekare kapalı alana sahip aynı anda 175 hastanın diş tedavisi olabildiği binası, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle 4 Eylül 2021 Cumartesi günü hizmete açıldı.
* RTEÜ Çay İhtisaslaşma Koordinatörlüğü tarafından, “Akademi Çay” markası Üniversitemiz adına tescillendi ve Ziraat Fakültemiz bünyesindeki Mini Çay Fabrikası’nda “Akademi Çay” markalı çay üretildi.
* RTEÜ ile Türk-Alman Üniversitesinin ortak olarak kurmuş oldukları Dijitalpark Teknokent’in İstanbul Çekmeköy İlçesi’nde yapılan binalarının temeli Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank’ın katıldığı törenle 8 Temmuz 2021 Perşembe günü atıldı.
* RTEÜ ile Türk-Alman Üniversitesinin ortak olarak kurmuş oldukları Dijitalpark Teknokent geçici olarak yapılan prefabriklerde faaliyetine başladı. Teknokentte 60 firma faaliyet göstermektedir.
* İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Karamustafa Yükseköğretim Denetleme Kurulu üyeliğine atandı.
* İlahiyat Fakültemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlyas Karslı Türk Dil Kurumu Bilim Kurulu asli üyeliğine, Fen Edebiyat Fakültemiz Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zehra Aslan da Atatürk Araştırma Merkezi Bilim Kurulu asli üyeliğine seçildi.
* Su Ürünleri Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Göktuğ Dalgıç TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları başkanlığı (BİDEB) BİDEB grup yürütme kurul üyeliğine, Diş Hekimliği Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Zeynep Yeşil Duymuş ile Sağlık Bilimleri Fakültemiz Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Yanıklar da BİDEB Danışma Kurulu üyeliğine seçildi.
* RTEÜ ve Atatürk Çay ve Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsünün birlikte yürüttüğü, "Çay Bitkisi Gen Havuzunun Oluşturulması ve Ticari Çay Çeşit Adaylarının Belirlenmesi” başlıklı proje kapsamında Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illerindeki 31 ilçe taranarak 2.000 farklı genotip tespit edildi ve genotipler Ziraat Fakültemiz bünyesindeki Çay Gen Havuzuna dikildi.
* Yükseköğretim Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. M. Yekta Saraç, 8 Ocak 2021 Cuma günü düzenlenen Üniversitemiz Senato toplantısına katılarak senato üyelerine hitap etti.
* RTEÜ, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı ile birlikte 7-9 Ekim 2021 tarihleri arasında “XIX. Yüzyıldan Günümüze Türkiye’ye Yapılan Göçler, Göçmenlik ve Sosyal Uyum” başlıklı uluslararası sempozyum düzenledi.
* RTEÜ, Yunus Emre Enstitüsü ve Türk Dil Kurumu ile birlikte 14-16 Ekim 2021 tarihleri arasında “XIII. Uluslararası Dünya Dili Türkçe Sempozyumu” düzenledi.
* RTEÜ tarafından 26-28 Ekim 2021 tarihleri arasında “XIV. Uluslararası Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Sempozyumu” düzenlendi.
* RTEÜ Ziraat Fakültesi tarafından 7-9 Eylül 2021 tarihleri arasında “VIII. Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu” düzenlendi.
* RTEÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü tarafından 25-27 Ekim 2021 tarihleri arasında “I. Uluslararası Şimşir Çalıştayı” gerçekleştirildi.
* RTEÜ’de, İlim Yayma Vakfı Başkanı ve RTEÜ Geliştirme Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi Sn. Necmeddin Bilal Erdoğan 1 Aralık 2021 Çarşamba “Gelecek İçin Bugünün Sorumlulukları” konulu söyleşi gerçekleştirdi.
* Kamu Başdenetçisi Av. Şeref Malkoç, Üniversitemizde 17 Aralık 2021 tarihinde “Ombudsmanlık ve Türkiye’nin 2023 Hedefleri” konulu konferans verdi.
* Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, 16 Aralık 2021 Perşembe günü Üniversitemizde “Türkiye’de ve Dünyada Sağlık Hizmeti ve Hekimlik” konulu konferans verdi.
* İstanbul Ticaret Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Torlak, Üniversitemizde 23 Aralık 2021 Perşembe günü “Değişim ve Değer Yolculuğu Olarak Girişimcilik” konulu konferans verdi.
* RTEÜ’de, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar 23 Aralık 2021 Perşembe günü “Gençlerle Baş Başa” konulu söyleşi gerçekleştirdi.
* RTEÜ, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından “Bilgi ve Değer Üreten Üniversite” olarak tescil edildi.
* RTEÜ, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Erişilebilirlik Ödüllerinde Engelsiz Üniversite kategorisinde ikinci oldu.
* RTEÜ Hentbol Takımı, Gaziantep Üniversitesinin ev sahipliğinde Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Üniversitelerarası 2. Lig Hentbol Turnuvası’nda grubunda ikinci oldu.
Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Hüseyin Karaman yapmış olduğu yazılı açıklamanın sonunda; “Üniversite olarak, temizlik elemanından güvenlik görevlisine, memurundan Daire Başkanı ve Genel Sekreterine, Araştırma Görevlisinden Dekanına ve Rektörüne varıncaya kadar büyük bir aileyiz ve burada yapılan her güzel çalışma, her kademede çalışan mesai arkadaşımın sabrı, özverisi ve gayretinin bir yansımasıdır. Başarı hepimizindir, çünkü biz bunları birlikte başardık. Bu vesileyle Üniversitemizin kurulması ve bu günlere gelmesindeki katkı ve destekleri dolayısıyla başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Üniversitemiz Geliştirme Vakfına, ilimizin milletvekillerine, YÖK Başkanımıza, katkı ve destek veren her kişi ve kuruma, Üniversitemizin bilinirliği ve görünürlüğünün artmasını sağlayan basın camiası ile bu başarılarda asıl pay sahibi olan, Üniversitemizin daha iyi olması için 7/24 çalışan, emek veren tüm mesai arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.” dedi.