Pazar CHP Öğretmenler gününü kutladı

Telatar Msajında; Büyük Önder Atatürk'e 83 yıl önce ''millet mekteplerinin başöğretmeni'' unvanının verilmesi münasebetiyle tüm öğretmenlerimize armağan edilen bu anlamlı ve duygu yüklü günü kutlamanın mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz:

Bu özel günde geri kalmışlığın ve cehaletin ortadan kaldırılarak çağdaş bir toplum haline gelebilmenin, ancak bilimsel yöntemlerle gerçekleştirilebilecek bir eğitim ve öğretimle mümkün olacağına işaret eden başöğretmen Atatürk'ü büyük feragat ve fedakarlıklarla bizleri yetiştiren tüm öğretmenlerimizi, bir kez daha saygıyla ve minnetle anıyoruz.

Öğretmen, geçmişten geleceğe bir köprü kurarak, milletin dinamik yapısını çağdaş değerlere takviye eden,milli kültüre ait zenginliklerin yeni kuşaklara aktarılmasını sağlayan, yaşamın gerçeklerini akıl ve bilimin ışığında öğreten kişidir.

Eğitimin ve onun vazgeçilmez unsuru olan öğretmenlerin, bir insanın yetiştirilmesinde,bir toplumun geliştirilmesinde ne denli etkili ve önemli olduğunu Atatürk:''Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenlerden ,eğitimcilerden yoksun bir millet henüz millet adını almak gücüne ulaşmamıştır. Ona sıradan bir kitle denir. Millet denmez. Bir kitle millet olabilmek için mutlaka eğitimcilere öğretmenlere muhtaçtır. Onlardır ki bir toplumu gerçek bir millet durumuna sokarlar.'' sözüyle ortaya koymuştur.

Bilgi ve iletişim çağını yaşadığımız günümüzde ve daha büyük bir hızla yaşayacağımız gelecekte bilgisiz,bilinçsiz,ufuksuz ve idealsiz insanlarının yerinin olmayacağı bir gerçektir. Bu gerçekler doğrultusunda; öğretmenin bilgi aktaran değil bilgiyi nereden bulacağı ve nasıl kullanacağı yönünde öğrenciye rehberlik eden, mevcut bilgilere süratle ulaşma yollarını gösteren, yoruma fırsat veren, düşünmeye sevk eden,düşünceyi zorlayan bir eğitim rehberi olduğunun bilincindeyiz.

Bu inanç ve duygularla bugünlerimizi borçlu olduğumuz Başöğretmen Atatürk'ün aziz hatırası önünde saygıyla eğilirken; emekli ve görevli olan tüm öğretmenlerimizin ve her gün büyük umutla atanmayı bekleyen ama bir türlü atanamayan genç öğretmen adaylarımızın bu Celtabet anlamlı günlerini en içten duygu ve dileklerimle kutluyorum.

CHP olarak AKP'nin MEB kuruluş yasasında yaptığı çağdışı değişikliği reddettiğimizi, bu yasanın uygulamada birçok sakıncaları olacağı, toplumun üzerinde olumsuz etkiler yaşanmadan bu uygulamadan vazgeçilmesi gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz.

Cumhuriyetimize ve geleceğimize sahip çıkan nice nesiller yetiştiren aramızdan ayrılan değerli öğretmenleri, tahribatı yüreklerimizi dağlayan büyük Van depreminde enkaz altında yitirdiğimiz gencecik öğretmenlerimizi de rahmetle anarak ailelerine ve tüm eğitim camiasına başsağlığı diliyorum.