RTEÜ Elektrik Ve Enerji Bölümünden Hidroelektrik Santrallerine Gezi

RTEÜ Teknik Bilimler Yüksek Okulu Elektrik Teknikerliği bölüm öğrencileri İkizdere’de bulunan SANKO’ ya ait Cevizlik ve Kızılağaç HES’ lerinde teknik gezide bulunarak elektrik enerjisinin nerede üretildiğini yakından gördüler.

RTEÜ Elektrik ve Enerji Bölümümü, Elektrik Programı tarafından  “Elektrik Enerji Santralleri” dersi kapsamında Rize'de en büyük kurulu güce sahip İkizdere SANKO Cevizlik ve Kızılağaç Hidroelektrik Santrallerine düzenlenen teknik gezi sırasında inceleme fırsatı da buldular.

Yüksek Okul öğrencilerinin Elektrik Enerji Santralleri dersinde HES ‘de üretilen elektrik enerjisini yerinde görmek istediklerini söyleyen öğrenciler Yüksek Okul Öğretim Görevlileri Hüseyin Kösoğlu, Hasan Turgut, Ayhan Akçaır ve Âdem Kalender başkanlığında teknik gezide bulundu.

22 öğrencinin katıldığı teknik HES gezisinde SANKO’ya ait Cevizlik ve Kızılağaç HES’leri gören öğrenciler, refakat hocaları ile gezi için HES’lere izin veren SANKO Enerji Şirketi yetkililerine, Mühendis ve İSG sorumlularına teşekkür ettiler.