Gaziler Günü Pazar’da Törenle Kutlandı

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen törene Pazar Kaymakamı Hamza İnam, İlçe Garnizon Komutanı Hava İstihkâm Üsteğmen Murat Demirbaş ve Belediye Başkan Vekili Süleyman Terzi, Pazar Bölge Adliyesi Cumhuriyet Başsavcısı Aytaç Şener, siyasi parti temsilcileriyle, STK başkanları, kurum müdürleri, gaziler ile vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtına Kaymakam İnam, Garnizon Komutanı Demirbaş ve Belediye Başkan vekili Terzi’nin çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti.

Sunuculuğunu Müftülük personeli Mustafa Bölükbaş’ın yaptığı programda günün anlam ve önemini belirten konuşmasını Hava Radar Komutanlığında görevli Hv.Muh.Asb.Kıd.Çvş Şükrü Demir yaptı. Gün ile ilgili şiiri Hv. İkm. Asb.Üçvş Cafer Can Özer’in okuması ile buradaki program sona erdi.

Daha sonra program, Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen “Gaziler Günü” Kutlama Programı ile sonlandı.

Programların ardından kaymakam İnam ve eşi hanımefendi Betül İnam, öğretmen evinde düzenlenen yemekte gaziler ile bir araya geldi.

Gaziler için düzenlenen etkinliğe, Garnizon Komutanı Hava İstihkâm Üsteğmen Murat Demirbaş, Cumhuriyet Başsavcısı Aytaç Şener, İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Kuyu, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Mehmet Özbek, Askerlik Şube Başkanı Asteğmen Nusret Yıldız, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Nadide Özçelik, gaziler ile aileleri katıldı.